Baile Balvanyos, nr. 77
Rezervare
Balvanyos

Bálványos este o stațiune amenajatã la o altitudine de 775 – 875 m, în parcul natural de la poalele Munților Bodoc, la 20 de km depãrtare de Tg. Secuiesc.
Bãile Bálványos – așa cum este acum – s-a format din contopirea a trei bãi care au funcționat odinioarã și au început sã se dezvolte dupã anul 1895.
Dezvoltarea stațiunii balneare a fost favorizatã de prezența numeroaselor izvoare de apã mineralã, de emanațiile de bioxid de carbon, de prezența mofetelor de origine vulcanicã, precum ți de frumusețea peisajului.

Cea mai veche dintre bãi este Pucioasa din Turia, unde s-au acumulat gaze terapeutice.
Bãile Bálványos deține factori naturali de curã importanți, precum apele minerale sulfuroase, carbogazoase, feruginoase și calcice. În același timp, atât apa cât și gazul au o radioactivitate naturalã ridicatã.

Datoritã acestora la Bálványos se pot trata cu bune rezultate afecțiuni cardiovasculare – hipertensiunea arterialã, insuficienþa mitralã și aorticã compensatã, arteriopatii periferice prin arterosclerozã, varice – dar și afecțiuni asociate: nevroza astenicã, afecțiuni reumatismale degenerative și abarticulare, boli profesionale.

Climatul moderat, tonic, stimulant combinat cu liniștea, aerul ozonat și bogat în ionuri negative fac din Bálványos un loc ideal pentru vacanțe de neuitat.

Existã mai multe posibilitãți de tratament la Bãile Bálványos: aerohelioterapie, bãi reci și calde cu apã mineralã carbogazoasã, mofete, buvete pentru curã internã, instalații de hidrotermoterapie, curã de teren.

complexul-istvana-balvanyos-zone
complexul-istvana-balvanyos-cetate
complexul-istvana-balvanyos-Istvana-residence