Staţiunea Bálványos se bucură de o mare popularitate. Situată la o altitudine de 1000 m fiind înconjurată de munţii Bodoc, Csomád şi Turia. Munţii vulcanici oferă ape minerale bogate în CO2, SH, ape cu efecte benefice în anumite cure ale bolilor stomacale şi cardiologice. Utilizarea mofetelor şi a băilor gazoase sunt indicate în tratamentele de acest tip. Apele radioactive, aerul curat în ozon, liniştea benefică şi mediul ambiental naturist ajută la redobândirea echilibrului fizic şi psihic.
În muntele vulcanic numit Büdös se află cea mai mare mofetă naturală din Europa cu emanaţii de gaze (dioxid de carbon), numită grota Büdös de 14 m lungime aparţinând zonei Turia. Grota se află la o altitudine 1052 m şi zilnic sunt emanate 2000 m3 de gaze care la începutul secolului au fost utilizate de o fabrică specifică, condensatoare. Grota este de culoare gălbuie, zidurile sulfuroase au efecte benefice asupra sănătăţii. Concentraţia gazelor emanate este de 98-99%. Pentru evitarea oricărui accident mofeta posedă un prospect de utilizare corectă a spaţiului intern.
Zona limitrofă a muntelui Büdös este bogată în minerale. Există o secţiune numită Bufogó ce este renumită pentru diversitatea apelor minerale. Putem beneficia de apele: “Szejke”, “Transilvania”, celebra “Ibolya” şi “Iordan”- de lângă staţiunea Csiszár. Pe drumul care duce spre hotelul Best Western ne putem bucura de binefăcătoarea apă “Cseh”. Este recomandată vizita bazinelor cu apă violet de lângă “Szemvíz”, apa pucioasă tamăduitoare, utilizată şi în scop farmaceutic, renumită pe plan mondial. În zonă putem descoperi locuri sumbre, fără vegetaţie, locuri pe care localnicii le-au denumit Valea Morţii datorită dioxidului de carbon emanat din pământ.
Cetatea se află la o altitudine de 1029 metri pe dealul Cetate, deasupra staţiunii balneoclimaterice Bálványos. Constructia cetatii dateaza din anii 1100 avand ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului catre locuitorii din Depresiunea Ciucului fiind locuita pana la sfarsitul secolului 17. De pe turnul cetăţii aveţi parte de o privelişte inedită asupra întregii zone.
Se află la granița județului Covasna în apropierea stațiunii Bálványos, fiind accesibilă de pe ruta Târgu Secuiesc – Bixad. Lacul se deosebește prin unicitatea lui naturală, fiind o curiozitate în Europa centrală. Lacul se află la o înălțime de 944 m într-un crater vulcanic. Denumirea lacului amintește de patronul minerilor, fapt atestat de documentele datând din 1349. Pereții extrem de abrupți – Marele si Micul Csomád, Tó – bérce, Kövesponk – îngrădesc lacul miraculos de o suprafață de 22 hectare, având o diagonală de 1,5 km și o adâncime de 8 m. În apropiere se află “Vártető” la o altitudine de 1040 m, fiind vizibile ruinele fostei cetăți din epoca timpurie a fierului.
Poate fi localizat în craterul limitrof al lacului Sfânta Ana, aproape de gura Oltului în care se varsă pârâul Veres. Balta este socotită o zona ocrotită prin lege datorită florei şi faunei specifice. Zona mlăştinoasă are pe alocuri turbă de 10 m grosime. Se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare, cu floră şi vegetaţie extrem de diverse, muşchi şi afini de diferite specii. De asemenea, fauna baltică este extrem de variată.